Att handla skinnmöbler

Skinnmöbler som exempelvis soffor och fåtöljer är mycket populära möbler då man ska inreda vardagsrummet. En skinngrupp ger dels ett lite exklusivare utseende men är också möbler som är mycket praktiska då de är enkla att torka av om de blir smutsiga, till skillnad från tygmöbler. Det finns olika sorters skinnmöbler, dels äkta skinn eller läder men också billigare skinnmöbler som är tillverkare i konstläder eller ecoläder. En skinnmöbel i äkta skinn luktar skinn och blir dessutom bara snyggare allt eftersom möbeln slits. En skinnmöbel i konstläder eller ecoläder är också mycket snygg men kan i vissa avseenden upplevas som lite plastig.

Köpa äkta skinnmöbler

När du köper äkta skinnmöbler så gör du en investering som kommer att hålla sig i många år framöver. En äkta skinnsoffa blir bara snyggare med åren och har dessutom en mycket bra hållbarhet som gör att den tål hårda tag utan att förlora formen eller att det blir skador i skinnet. En äkta skinnsoffa är dyr och kan kosta allt från 20 000 kronor upp till 100 000 tals kronor men i gengäld så får du en möbel som är lika snygg även om 20 år. För att en skinnsoffa ska bibehålla sitt utseende under många år så behöver man underhålla den genom att smörja in den med en speciell skinnolja. En skinnsoffa kan enkelt tvättas med en tvållösning vilket gör den enkel att underhålla.

Om det uppstår repor eller andra skador på soffan så finns det företag som reparerar skinnsoffor. Du kan hitta dessa genom en enkel sökning på nätet.

Äkta skinnsoffor kan du köpa i möbelaffärer, men du kan också hitta fynd bland privatannonserna på Blocket där du kan finna en stor mängd äkta skinnsoffor.

Välja en billigare skinnsoffa

Vill man ha en billigare skinnsoffa så kan man köpa en soffgrupp i konstläder. Konstläder ser ut och känns som äkta skinn men luktar inte som skinn. Det konstläder som används för skinnsoffor är tillverkat i ett tåligt material som är lätt att rengöra. Detta gör att skinnsoffor med konstläder är ett utmärkt val om man har små barn eller husdjur.

Många djurvänner väljer att köpa möbler i konstläder framför äkta möbler, för att värna om djuren. Tyvärr så är framställningen av konstläder ganska påfrestande på miljön istället.

Att tänka på när man köper skinnmöbler

  • Innan man börjar söka efter den skinnmöbel man vill ha så bör man fundera igenom om man ska köpa en skinnmöbel i äkta skinn eller i konstläder. Äkta skinn är att föredra om man vill få en äkta känsla men också en skinnmöbel som håller i många år framåt. En skinnmöbel i konstläder är ett bättre alternativ om budgeten inte är så stor men också om man har små barn och husdjur.
  • Man bör kontrollera den yta som man har till sitt förfogande för sin nya skinnmöbel. Man bör också fundera igenom om man vill ha en hörnsoffa eller en annan möbelkombination.
  • Finns det utrymme att bära in stora möbler till bostaden? Vissa skinnmöbler kan vara stora och otympliga och kan därmed vara svåra att få in i bostaden.